diumenge, 12 de maig del 2013

Can you stand the heat? El nou disc de’n Ana Popovic



Ja fa 36 anys que aquesta sèrbia roda pel món deixant empremta per allà on passa amb el seu Blues amb volta de Jazz i mitja de Funk. Però aquest darrer disc (el sisè d’estudi), tret al mercat el passat 23 d’abril i que acabo de sentir, mereix certa menció.

L’àlbum inclou 14 cançons sense comptar els bonus tracks, i balla amb l’estil dels anteriors discs de la dissenyadora gràfica belgradenca (Soul, Jazz, Funk i Blues, aquesta vegada amb alguns afegits de vent). A més, compta amb la col·laboració de músics com el guitarrista i pianista de Buffalo (USA) Lucky Peterson i el reconegut baixista americà Tommy Sims.

Si no la coneixíeu fins ara, vos recomano començar pel principi; els seus inicis amb el grup holandès “Hush” (el seu primer disc, Hometown (1998) es pot trobar a Spotify) contenen part del millor funk que aquesta dona ha tret de dins fins ara.

Blind for love (2009), i Unconditional (2011) en canvi, contenen una barreja del millor soul amb el blues més enèrgic amb el que aquesta dona fa ja 10 anys va captivar el gran “Bishop of Soul”. I és que Solomon Burke va convidar-la per a obrir tots els seus concerts de la gira europea del 2003, fet que va propiciar el seu enlairament.

Text: Josep Costa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada