dilluns, 13 de maig del 2013

“Beautiful you”, un agradable déjà vu per als amants dels Dire Straits



Tots recordareu aquell altíssim baixista dels Dire Straits, amb cabell esvalotat i un groove inconfusible que va ajudar al grup a una tenir sa personalitat que els va fer diferents... doncs bé, aquell és en John Illsley.

Després de dos discs en solitari als anys 80, John Illsley i Greg Pearle (cantautor irlandès sense pàgina a la Wikipèdia i amb el Facebook obert), varen gravar als British Grove Studios de Londres aquest disc que ha arribat fa uns dies a les meves mans, a pesar que va sortir al mercat l’any 2008.

El disc, així com l’Streets of Heaven (2010) (disc en solitari de n'Illsley) té un rotllo molt Knopflerià (John Illsley també toca la guitarra amb els dits, i fa servir un so Strato passat per compressor, un pèl de trèmolo i delay molt nets, molt paregut al que va fer famós al guitarrista de Glasgow).

I és que aquest àlbum, apart de la pròpia aportació del baixista fundador dels Straits, també comptà amb la col·laboració d’alguns dels mítics integrants del grup britànic: Chris White - Saxo (1985-1995), Danny Cummings – Percussió (1991-1995) i Guy Fletcher – Teclats i enginyer de sò (1984-1995).

Com a curiositat, cal esmentar que la portada és obra del mateix Illsley, gran aficionat a la pintura, a la qual es va començar a dedicar per complet una vegada que els Straits es varen dissoldre ara fa ja 18 anys.

Text: Josep Costa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada