dissabte, 11 de maig del 2013

Wes Montgomery inèdit



M'acaba de caure a les mans aquest tresor de Wes Montgomery: "Echoes Of Indiana Avenue". És el primer material inèdit que apareix de Wes Montgomery des de fa 25 anys. En estudi i en directe!

L'any 1990, el guitarrista Jim Greeninger va adquirir unes cintes de wes Montgomery de les quals ningú en tenia cap informació. Anys més tard les va posar a la venda a eBay però finalment, l'any 2008 el productor Michael Cuscuna se les va quedar. L'any 2010, Cuscuna va encarregar a l'enginyer de so George Klabin (Resonance Records) la tasca de restaurar i digitalitzar les cintes, que es trobaven en un estat molt delicat de conservació.

Com que no hi havia cap informació sobre aquestes gravacions, Michael Cuscuna va encarregar a Zev Feldman la tasca de recerca, és a dir, traslladar-se a Indianapolis i mitjançant la investigació documental i entrevistes personals, poc a poc es va anar esbrinant el lloc on es van gravar part de les sessions i els músics que hi van participar. A l'edició del disc, la família Montgomery hi aporta fotografies inèdites d'aquella època i textos dels seus dos germans (i companys de grup, també presents al disc).

Les cintes contenen tres sessions, una d'estudi i dues en directe. Són enregistraments de bona qualitat, fets entre el 1957 i el 58, possiblement amb la intenció que servissin a Wes Montgomery per a aconseguir el seu primer contracte discogràfic. Aquest és un Wes Montgomery jove i enèrgic, no el Montgomery més elegant i accessible que va assolir l'èxit durant els anys 60.

I la joia que tanca el disc és una improvisació de blues, de més de sis minuts, enregistrada en directe. Absolut luxe.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada