dimarts, 11 de març del 2014

Sobre la reunió dels Pistols l'any 96



Encara falten dos anys però ara hi he pensat: l'any 2016 celebrarem el 20è aniversari de la reunió dels Sex Pistols i aquella mítica roda de premsa al 100 Club. Les entrevistes amb John Lydon són sempre bones però aquella roda de premsa era encara millor perquè hi havia tot l'ambient. Els Pistols han estat l'única banda punk. Ho proclamo. No és per la música, és l'actitud. Fan els que els dóna la puta gana i diuen les coses tal com són: per què una reunió? "Per la pasta". Així de senzill. I és així com va néixer la Filthy Lucre Tour (el nom ho diu tot). Amb dos collons. Podeu trobar alguna transcripció de la roda de premsa (crec que hi manca algun fragment). Fins i tot es va arribar a editar un picture disc amb l'àudio sencer. Per Youtube hi ha alguns resums de la roda de premsa i he trobat un vídeo que la recull sencera però només és l'àudio.



D'aquella gira van editar un gran disc en directe: "Filthy Lucre Live", enregistrat al Finsbury Park londinenc. Tenint en compte que era la tercera nit de la gira, la banda sona molt bé. L'any 2008 van publicar el DVD en directe There'll Always Be an England, on la banda es nota que està més rodada i compacta, i ofereix un concert rodó. Un dels millors inicis de concert que he vist, per cert:



Però el CD Filthy Lucre Live sempre serà especial perquè és el document del retrobament dels Pistols amb el públic britànic. Una festa. No es va publicar cap DVD d'aquell concert però a Youtube podem trobar alguna filmació (l'àudio no és cap meravella):

)